14 Ağustos 2012 Salı

Toplumun kanayan yarası, 'hadi artık evlen' baskısı


Vay arkadaş! 

Sosyolog, Psikanalist, Astrofizyolog falan olsam, bu konunun üzerine giderdim. Hayır döndüm dolaştım Türkiye’ de bütün kamu hizmeti/özel sektör/sivil toplum kuruluşu bünyesi çalışanların en temelde buluştukları nokta bu. Dairede bulunan bekar personel üzerinden espri yapıp prim yapmaya çalışmak. Bununla eğleniyorlar. Çok komik. Gül gül öldük. 
-Aa simit almış, bir evli olsaydın şimdiye çoktan kalkmış kocana kahvaltı hazırlamış olurdun. Ee hadi artık evlen. 
-Yaşlandın, senin yaşındakiler evlendi çocuk çocuğa karıştı sen hala bekarsın hadi artık evlen?
-Senin yaşındakiler ikinci çocuğunu kucağına aldı, senin kucağında hala laptop. Hadi artık evlen. 
-Aaa ne davetiyesi o, düğün davetiyen mi, bırak artık şu tiyatroyu sinemayı, goygoyu. Hadi artık evlen. 
Bekar arkadaşın normal sınırlarda kabul edilen sakarlığını, moral bozukluğunu, sevinçli olma halini, genel mutsuzluk halini kısaca her durumu sadece ama sadece bekar olmalarına bağlamaları, evlenince geçecek sanmaları beni çok üzüyor corç. Demet Akalın hamfendinin de işaret ettiği gibi bu baskı, toplumun kanayan yarasıdır ki kendisinin “Evli, mutlu, çocuklu” şarkısıyla da bu dertten yakındığını hepimiz biliyoruz. Ama İbrahim Kutluay'a çok dargınım. Kadın arkandan yirmi sekiz tane albüm yaptı, popstar oldu, terketmeyecektin abi. Ülken için katlanacaktın. 

Gel gel gelsene de beni öpsene, bence evlenmeliyiz hem de bu sene. Hebelebelübe belübelebelü, hebelebebülebülebüle.

2 yorum:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=8JRCTCiKfc8

    Saklımda söylediğim çok şey var kendime, ifşa edemeyeceğim kadar derin, mahrem .. Kimse anlamaz kimse bilmez .. Yangınlardan yangınlara koşup dururken ben, herkes kendi kara kışında .. 3 güne sığmaz koca bir ömür, ama sığdı işte .. Aynı yürekte iki sevda olmaz demişlerdi. Doğrudur, zaten yüreğimde kocaman bir sevgi vardı, biri herkesin bildiği ama öteki kimsenin bilmediği. Sen kimsenin bilmediğiydin,senin giderken damla damla akıtarak tükettiğin sevgi senin sevgindi, sana göstermeye korktuğum.. Hepsi akıp gitti diyemem, tek bir damlacık kaldı, o da ancak bana yeter, ben yokluğunda onunla yetinirim..

    YanıtlaSil
  2. Ohooo, o da bir şey mi?

    - Evlen evlen evlen!
    - Peki
    - Şimdi çocuk yapın, hadi yapın, üç tane olsun en az
    - Eh hadi onu da yapalım
    - Aaa, ev almadınız mı, ev alın ya hu, dünyada mekan ahirette iman
    ...

    Böyle sürüp gidiyor :)

    YanıtlaSil